Iskalnik

Brezplačno svetovanje

Pasica

Mnenja strank

 • Lucija
  Ko sem potrebovala pomoč, so mi pomagali. Ker je bila moja zadeva kompleksna in je nismo uspeli urediti ...

  Preberite več...

   
 • Barbara
  Pozdravljeni, zanima me kje naj dobim papirje od zapuščine,po pokojni mami(sem edini dedič) ker jih ne ...

  Preberite več...

   
 • Mel
  Pozdravljeni, sestra je v času življenja staršev dobila z darilno pogodbo od mame stanovanje (mama ...

  Preberite več...

   
 • Matjaž Dolenc
  Edini ki ste mi bili pripravljeni pomagati zastonj, vsak na katerega sme se obrnil, mi je hotel ...

  Preberite več...

   
 • Mojca K.
  Hvala za hitro in strokovno pomoč. Več kot očitno je da nekateri svetujejo "na pamet", medtem ko ...

  Preberite več...

Dedno pravo Vpiši svoje mnenje

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Komentarji   

 
#6 Lucija 11:00 24-03-2014
Ko sem potrebovala pomoč, so mi pomagali. Ker je bila moja zadeva kompleksna in je nismo uspeli urediti preko telefona sem se oglasila na pravnem posvetu na Dunajski. Ugotovila sem, da nimam samo manjšega problema ampak so mi z širokim pogledom na zadevo predstavili celotno problematiko, ki smo jo tudi strokovno rešili. Hvala za vso pomoč in toplo priporočam ostalim.
Citat
 
 
#5 Barbara 18:56 24-02-2014
Pozdravljeni, zanima me kje naj dobim papirje od zapuščine,po pokojni mami(sem edini dedič) ker jih ne najdem, oz. se ne spomnim, da bi mi karkoli poslali?
Hvala in lep pozdrav, Barbara
Citat
 
 
#4 Mel 03:05 04-02-2014
Pozdravljeni,

sestra je v času življenja staršev dobila z darilno pogodbo od mame stanovanje (mama je bila lastnica stanovanja). Sestra je dala stanovanje oceniti. Ocenjena vrednost je bila le 1/3 dejanske tržne. Mama je želela, da se stanovanju odpovem, vendar se mu nisem. V stanovanju živi sestra že 20 let ter ga je v tem času renovirala. Poleg tega premoženja ima oče še hišo, v kateri živita z mamo.

S starši smo se zaradi darilne pogodbe ter želje, da se odpovem stanovanju sporekli (ne takoj, po nekaj letih, saj sem želela, da me sestra izplača - potrebovala sem denar, saj nisem imela še rešenega stanovanjskega problema)in danes nimamo stikov.
Oče je sestri večkrat omenil, da me izplača, pa si je rajši kupila avto.

Zanima me ali bom upravičena do nujnega deleža na stanovanju ter hiši ter kakšen bo ta nujni delež ali bodo upravičeni moji otroci.

Hvala za vaš odgovor,
Melinda
Citat
 
 
#3 Matjaž Dolenc 10:59 13-01-2014
Edini ki ste mi bili pripravljeni pomagati zastonj, vsak na katerega sme se obrnil, mi je hotel zaračunati, pri vas sem dobil enostaven odgovor, hvala. Kasneje sem potreboval mnenje o komplicirani zadevi, ki je bila sicer plačljiva, vendar strokovna.

Lep pozdrav
Citat
 
 
#2 Mojca K. 10:56 13-01-2014
Hvala za hitro in strokovno pomoč. Več kot očitno je da nekateri svetujejo "na pamet", medtem ko se pri vas posvetite situaciji. Hvala in priporočam.

Mojca K.
Citat
 
 
#1 Hinko 09:59 13-01-2014
Doma se nismo uspeli dogovoriti kako razdeliti dediščino, saj je moja sestra zatrjevala, da je vložila preko 100.000 eurov v očetovo hišo. Za vsa vlaganja je imela račune pisane nase in zato je hotela, da se prvo njena vlaganja povrnejo iz dediščine. Ker je sestra ne dela in tako nima prihodkov nismo vedeli kako bi lahko izpeljala tako investicijo, zato sem se obrnil na www.dedno-pravo.si, kjer smo hitro našli način, da smo dokazali sestri, da je vlaganja plačal dejansko oče, ona je bila pa tista, ki je urejala papirje in tako v danem trenutku dala vsem obrtnikom pisati račune na svoje ime.

Hvala za pomoč in priporočam
Lep pozdrav Hinko D.
Citat
 

Brezplačno svetovanje

Pasica

Pogosta vprasanja

Vprašanje: Mati mi je podarila z darilno pogodbo hišo, ko se je ločila od očeta leta 1985. Mama se je ponovno poročila leta 1991 in bila poročena do...
Vprašanje: S starim očetom sem živel skupaj v isti hiši in zadnjih 6 let tudi skrbel zanj. Stari oče je latnik hiše do 2/3, 1/3 sem dobil od stare mame v...
  Vprašanje: Umrl je moj stari oče, moj oče je že pokojni. Izvedel sem, da je stari oče vse svoje premoženje podaril z oporoko moji sestrični. Glede na...
Vprašanje: Ko je mama umrla je oče rekel, da mama ni imela nobenega premoženja razen nekaj premičnin, zlatnine. Sedaj je umrl tudi oče. Ko smo...

FacebookNazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede


Narejeno z Joomla!AZZ.

POKLIČI ZDAJ!

Brezplačno svetovanje

040 30 30 84

Vse informacije o dednem pravu na enem mestu!